Passera penjant per enllaçar el passeig dels agustins amb el nou camí de ronda de Palamós

Ubicació:

Palamós, cruïlla carrer salvador Albert i Pey amb carrer Voramar.

Funció infraestructura:

Connexió del casc urbà zona Marina amb el camí de ronda a la zona del Cap Gros de Palamós, per una traça natural allunyada de la carretera.

 

Acabats els treballs de la construcció d’una passera penjada creant una infraestructura verda recuperant un espai abandonat de la façana marítima del municipi.

Aquesta nova infraestructura verda de Palamós ha estat un èxit des de la seva obertura.

 

 

La construcció d’aquest nou tram de camí amb la passera penjant ha aconseguit:

 

    • * Crear un nou enllaç entre la zona del Port Marina i el camí de Ronda de Palamós.

     

    • * Millorar notablement la mobilitat a peu d’aquesta zona del mirador del Morro del Vendrell. Abans l’únic pas era pel costat de la carretera, sense vorera per la part mar i amb un elevat  trànsit de vehicles.

     

    • * Descobrir i gaudir de l’espectacular front marítim de la Costa Brava amb de unes noves vistes a la natura i al paisatge que abans eren inaccessibles.

     

    • * Reordenar i dignificar l’espai de Port Marina i del Morro del Vendrell, que donada a l’activitat industrial del port restava molt deixat i molt degradat. 

     

    • * El nou tram de passera penjant resolt el problema de fort desnivell entre Port Marina i la zona del Vendrell, amb una traçada suau aconseguint un tram de camí de ronda apte per tots els usuaris.  

 

 

 

 

El paviment és de fusta i la barana de malla.  per a protecció de caigudes.

El motiu d’elecció d’aquesta malla ha sigut per què és la que té més transparència i alhora resistència, a part el color fosc anul·la qualsevol brillantor.

La passera està penjada en part acornada a la roca de la muntanya i en part formant un viaducte entre els penya-segats.

 

Comments are closed.