Comença la construcció d’aquesta nova infraestructura verda a Palafrugell, que aconseguirà una mobilitat baixa en carboni, més sostenible i més segura.

L’obra te una afectació total de 2.5 km i està previst reduir el termini d’execució de 7 a 4 mesos.

L’empresa Massachs va ser la guanyadora del concurs públic de licitació presentant la millor oferta i la més econòmica; amb una important baixa sobre l’import base de licitació i amb la garantia de complir de les qualitats projectades.



La ordenació de la mobilitat i la nova pista bici de l’Avinguda del Mar contribuirà entre altres en:

Mobilitat més sostenible

Mobilitat més segura

Reducció emissions de CO2

Millorar la connectivitat interurbana

Inclusió de la nova via verda en rutes turístiques

Segregar la vorera per a vianants de la pista per bici.

Prioritzar els models no motoritzats de mobilitat.


Actualment hi ha una vorera asfaltada amb uns 2 metres d’amplada lliure, insuficient per la mobilitat actual i amb problemes d’accessibilitat i seguretat pels usuaris.

Aquesta vorera l’utilitzen tot tipus usuaris com vianants, ciclistes, corredors, patinets… hi ha una gran afluència d’usuaris tot l’any però augmenta significativament en temporades turístiques.
L’Avinguda del Mar és una connexió indispensable entre zones urbanes residencials, platges i càmpings de Llafranc amb Palafrugell i el mar; amb unes sinergies molt positives.

1967Inauguració Avinguda del Mar

Palafrugell es troba «davant la possibilitat d’una gran transformació» – JOSEP PLA

ACte OFICIAL D’INAUGURACIÓ DE LA VIA EL 22 DE JULIOL DE 1967

Al 2008 va ser quan es va redactar un projecte global que contemplava l’arranjament de la vorera i la formació d’un carril bici paral·lel.
Des de llavors fins avui, s’han executat diferents fases com la instal·lació d’enllumentat i altres actuacions puntuals.

El promotor del projecte d’obres de «formació pista bici entre Palafrugell i Llafranc» és l’Ajuntament de Palafrugell.

L’Ajuntament va aconseguir per aquest projecte una subvenció del 50% dels fons provinents del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional) segons les bases previstes al TES/61/2018 .

Comments are closed.